Опашка се изви пред посолството на Русия у нас. По обяд десетки желаещи да упражнят

...
Опашка се изви пред посолството на Русия у нас. По обяд десетки желаещи да упражнят
Коментари Харесай

Опашка и демонстрация пред руското посолство в София

Опашка се изви пред посолството на Русия у нас. По обяд десетки желаещи да упражнят правото си на глас се събраха пред постройката.

Там се организира и демонстрация в поддръжка на демокрацията във връзка изборите за президент в Русия. Организаторите от съдружие " Ние идваме "  призовават хората да се присъедините към тях и да окуражат руските жители, които се осмеляват да поддържат свободата, мира и демокрацията. 

Вижте още във видеото.

Междувременно, Юлия Навалная прикани руснаците да се насочат към изборните секции едновременно в последния ден от президентските избори.

Акцията е наречена " Обяд против Путин ", а концепцията за нея пристигна от починалия ѝ брачен партньор, Алексей Навални. Призивът към хората е да пуснат в урните недействителен глас, да изпишат името на опозиционера на бюлетината или да поддържат претендент, друг от Владимир Путин. Според прогнозите обаче вотът е с предупреден край. Очаква се Путин да завоюва пети мандат, откакто най-ярките му противници са в пандиза, в заточение зад граница или към този момент не са сред живите. За първи път изборите се организират в границите на три дни вместо един. Над 112 млн. души имат право да гласоподават. По обяд опашки се образуваха в Москва и редица други градове, както и пред руските посолства в Ереван, Дубай и Токио. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР